keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Takki harjoitelma Tinttiina kaavalla

Ajatuksena oli, että haluaisin tehdä pikkulikalle takin. Netissä olen pitkään ihastellut aivan ihania toisten tekemiä takkeja, ja usein törmännyt kaavan nimeen Tinttiina Ottobre lehdestä. Ottobren sivuilta tilasin kyseisen numeron, ja mieluinen puuvillakangas löytyi eräästä nettikaupasta.  Tinttiina takin kaava löytyy Ottobre lehdestä 6/2011.

En ole aikaisemmin tehnyt takkia, ja Tinttiina kaava oli myös vieras. En uskaltanut ihanaa kangastani lähteä saksimaan, vaan päätin tehdä harjoituksena kokeiluversio takin halvemmasta omasta varastosta jo valmiiksi löytyvästä kankaasta. Kangasvarastostani valitsin Latika puuvillakankaan ja vuoreksi tuli tällä kerralla pinkki yksivärinen trikoo.


Takin kaava on kokoa 92cm. Sen verran muokkasin kaavaa, että jätin kaistaleen pois hupun reunasta ja hihansuista. Hihansuihin lisäsin resorin, ja vuori tuli koko takin sisäpuolelle. Myös lyhensin takkia jonkin verran. Minua kauhistutti kylmiltään lähteä takkia vääntämään, joten aluksi luin neuvoja ja apuja Eloisaa Elämää blogista.



 Tässä lopputulos! Ihan ok takki, ja muutamia asioita tuli huomattua mitä voisi vielä seuraavaan takkiin muokata. Seuraavaan takkiin on tulossa paksumpi vuori, niin hihoja täytyy muokata leveämmäksi. Myös takkia voisi lyhentää hieman enemmän. Nyt minulla oli 2cm lyhyempi vetoketju mitä ohjeessa neuvottiin.



Ihan kokeilun arvoinen juttu, ja luottavaisemmin mielin seuraavan takin kimppuun. Onneksi tämä takki on niin reilu, että hyvillä mielin voi jättää odottamaan kevättä. Ihan aiheellisesti seuraavasta takista tulee paksumpi. Lämmin ilma kaikkosi ulkoa nopeasti, ja talvi tekee vauhdilla tuloaan. Syksyn kylmyys ja kosteus tuntuu jo voimakkaasti!

2 kommenttia: